Необичайна тактика за задържане на талантите практикува американска софтуерна компания. Наред

...
Необичайна тактика за задържане на талантите практикува американска софтуерна компания. Наред
Коментари Харесай

Необичайната оферта за задържане на таланти на една американска компания

Необичайна тактичност за задържане на гениите практикува американска софтуерна компания. Наред с контракт за назначение изпълнителният шеф наTrainual Крис Ронцио предлага на новите служители по 5000 долара в случай че решат да подадат молба за овакантяване две седмици след започване на работа в компанията, написа Business Insider. Ронцио е убеден, че тази мярка разрешава на компанията да задържи най-хубавите гении в промишлеността, както и да поддържа силна корпоративната просвета. " За множеството тази оферта е като предизвикателство, което ги активизира да потвърдят пред себе си, че могат да се оправят с работата ", споделя Крис Ронцио пред изданието.

Офертата за овакантяване е самобитен бърз развой на пречистване, който разрешава на всеки нов член на екипа " вдигне червен байрак в случай че не се чуства по всеки различен метод, единствено не и разчувствуван от работата ", добавя той. Ронцио също по този начин има вяра, че даването на опцията за бързо овакантяване съпроводено от финансов тласък основава извънредно здравословна атмосфера в екипа. „ Много е значимо те [служителите] да се откажат от пари, да вземат решение и да се ангажират. Това слага основата за страхотни работни взаимоотношения “, споделя основният изпълнителен шеф на Trainual.

Ронцио споделя още, че въвел политиката на заплащане за овакантяване през май 2020 година Първоначално компанията предложила на чиновниците по 2500 $, в случай че желаят да напуснат две седмици след назначението им при положение, че имат някакви съмнения дали това е точното работно място за тях. Никой от 38-те души, които са били наети от въвеждането на тази политика, не е приел предлагането досега. А компанията неотдавна увеличи сумата до 5000 $.

„ Погледнахме цифрите за междинната работна заплата при нас, когато обмисляхме смяна на сумата и в последна сметка взехме решение, че в случай че някой прави 80 000 или 100 000 $ годишно, тогава 2500 $ може да не са задоволително атрактивни финансово и е допустимо при тази сума новите чиновници да решат да останат по-дълго, до момента в който си намерят по-добре платена работа. Затова удвоихме сумата ", добавя той. Логиката зад двуседмичния прозорец е, че има по-малко разстройства в бизнеса, в сравнение с при овакантяване след по-дълъг интервал от време, когато компанията е вложила повече в служителя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР